Vakuutus ja hinnoittelu

Hinaus- ja tiepalvelujen vakuutuskorvaus | Oulu

Autovakuutus

Sekä laajoihin kaskovakuutuksiin että suppeampiin osakaskovakuutuksiin sisältyy yleensä autopalveluvakuutus tai ns. hinausvakuutus. Tämä useimmiten korvaa hinauksen lähimmälle korjaamolle ilman omavastuuta tai bonuksen menettämistä, kun kyseessä on esimerkiksi tekninen vika (pois lukien mm. rengasrikko, akun tyhjeneminen), ulosajo tai onnettomuus.

Usein autopalveluvakuutus korvaa myös mahdolliset paikan päällä tehtävät korjaustyöt, enintään hinauskustannusten verran. Mikäli autoa ei saada tien päällä kuntoon, korvataan myös hinaus.

Varkaus- ja palovahingot

Palo- ja varkausvakuutus korvaa hinauksen, joka johtuu varkaudesta, varkauden yrityksestä tai palovahingosta. Rikostapauksissa autopalvelu korvaa ajokelvottoman auton hinauksen.

Liikennevahingot

Lähtökohtaisesti syyllisen osapuolen pakollinen liikennevakuutus korvaa vahinkoa kärsineen osapuolen tarvitseman hinauksen ja syyllisen osapuolen tulee tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

ALV-vähennyskelpoiset ajoneuvot

Mikäli ajoneuvo on ALV-vähennyskelpoinen, auton haltija maksaa hinauksen ALV-osuuden, jonka voi vähentää ALV-tilityksen yhteydessä.

Hinaus on usein maksuton

Kasko- ja osakaskovakuutus useimmiten kattavat hinauspalvelun ja tiepalvelun käytön ilman omavastuuta tai bonusten menetystä.

Mitä hinaus maksaa?

Hinauksen hinta riippuu hinauksen ajankohdasta sekä etäisyydestä. Hinaushintamme ovat alkaen noin 100 euroa.

Jätä tästä vahinkoilmoitus

Lähde ja tarkemmat tiedot vakuutuskorvauksista: www.hinaus.fi